slovenčina angličtina 
logo
bulletSvietidlá bulletKáble bulletElektro bulletPartneri bulletKontakt
Elektro
Naše produkty
Elektrické prístroje
1.Spínacia technika
2.Istiaca technika
3.Automatizačná technika
» Bezpečnosté moduly
» Detekcia
» Frekvenčné meniče
» Inteligentné relé
» Napájacie zdroje
» Oddelovacie transformátory
» Ovládacie a signalizačné hlavice
» Svetelné sťlpy
Elektroinštalačný materiál
Frekvenčné meniče rady M-Max ľahko prispôsobia riadenie pohonu vašim požiadavkam. Vďaka kompaktnému dizajnu pre menovité výkony motora od 0,25 kW do 7,5 kW zaručujú frekvenčné meniče M-MAX maximálnu flexibilitu. Rada M-MAX rovnako dokazuje akým spôsobom možno dosiahnuť vysokú úroveň funkčnosti v jednoduchom a užívateľsky ústretovom prevedení. Vďaka malému a kompaktnému dizajnu oceníte ľahkú a priestorovo úspornú montáž. Meniče M-MAX sú vybavené integrovaným filtrom RFI (rádiofrekvenčné rušenie) a flexibilným rozhraním pre riešenie dôležitých požiadaviek v oblasti konštrukcie strojov, napríklad optimalizácie výroby a výrobných procesov.

M-MAX - Základné zanky

Frekvenčné meniče M-MAX umožňujú dynamické riadenie motora pomocou U/F alebo vektorového riadenia. Výhodou je, že projektant sa už nemusí zamýšľať nad tým či je vhodné použiť pre danú aplikáciui vektorové alebo skalárne riadenie. Zmenou jedného parametra sa nastaví príslušný typ riadenia, čím sa dokáže menič efektívne príspôsobiť danej aplikácií bez toho aby bol vykonaný vážny zásah do výrobného alebo iného procesu.

Integrovaný RFI filter spĺňa požiadavky elektromagnetickej kompatibility (EMC) podľa STN EN 61800-3 a to pre kategóriu C2 a C3, to znamená použitie nn zariadení do 1000V väčšinou v priemyselných sieťach. Maximálna povolená dĺžka kábla medzi meničom a motorom je pri kategórií C2 5m a pri C3 30m. Externý filter je nutné použiť len v prípade, ak bude frekvenčný menič použitý pre kategoriu C1 (verejné siete), kde sú kladené najvyššie požiadavky na ochranu proti elektromagnetickému rušeniu alebo v kategórií C2 a C3 ak nebudú splnené požiadavky na dĺžku vodičov.

Zobrazovacia jednotka ponúka obsluhe prehľadné informácie o poruchách a stave meniča alebo motora. Užívateľ má možnosť kontroly všetkých dôležitých veličín ako sú prúd , otáčky, teplota, výkon, frekvencia atď. Integrovaná klávesnica umožňuje zase nastaviť jednotlivé parametre. K dispozícií sú dve sady parametrov. Sada pre rýchlu parametrizáciu meniča alebo možnosť kompletnej parametrizácie.

Nové frekvenčné meniče prinášajú na trh množstvo výhod. Spolu s nízkou cenou a vysokou spoľahlivosťou poskytnú užívateľovi vysoký komfort pri riešení jednotlivých úloh. Uchytenie na DIN lištu a malé rozmery zase uspokoja nejedného výrobcu rozvádzačov. A keď k tomu ešte pridáme medzinárodné normy (CE,UL), môžeme povedať, že frekvenčné meniče M-MAX sú ideálnym riešením pre vaše aplikácie.